Úzký obývací pokoj

Zadáním bylo vyřešit úzký a navíc průchozí obývací pokoj v bytě pro tříčlennou rodinu.

Cílem tedy bylo nejen vyřešit jeho uspořádání a dostatek úložného prostoru, ale také úzký obývací pokoj opticky rozšířit. Při návrhu bylo také velmi důležité zohlednit fakt, že obyvatelé rádi hrají x-box, na který potřebují dostatek prostoru. Část bytu již rekonstrukcí prošla a tudíž jsem pro návrh obývacího pokoje vycházela z materiálového a barevného řešení již zrekonstruované části.

Betonová stěrka je navržena na dvou stěnách. Jedna z nich se stane zároveň stěnou s rodinnými fotkami. Druhá pak dominuje stěně s TV. Aby došlo k optickému rozšíření místnosti, za TV jsem navrhla dřevěné latě, do kterých se zároveň schová kabel k televizi. Ta bude na otočném držáku, aby se dala pro hru na x-boxu pootočit směrem k volnému průchozímu prostoru. Na protější stranu s pohovkou se vešla prostorná knihovna, která bude z části otevřená. Nad pohovku jsem navrhla 3 velké zavěšené obrazy v tenkém černém rámu.

Od podzimu 2021 probíhá realizace

Ing. arch. Ivana Volková