Rekonstrukce bytu pro čtyřčlennou rodinu

Moderní nadčasový interiér s tradičními prvky městských bytů

Klienti se nebáli kombinace moderního s tradičními prvky městských bytů. Hlavní koncept stojí na kombinaci přírodního odstínu dubu a epoxidové stěrky v dekoru betonu. Vzniká tak neutrální, ale nadčasový základ, který si klienti mohou dotvořit dle aktuálních potřeb. Netradičním řešením v bytě je vana v šatně, která je od ložnice oddělená pouze laťovanými posuvnými dveřmi pro větší pocit soukromí. Parketová dvouvrstvá podlaha má speciální úpravu UV olejem, díky které jsme si mohli dovolit umístění vany přímo na ni, aniž by hrozilo zničení podlahy jako u klasických masivních parket. 

Nápad přesunout vanu do ložnice vznikl z požadavku klientů mít v bytě dvě toalety, sprchu i vanu. Vzhledem k velikosti a atypickému tvaru koupelny by tam však nevlezla.  Ke každodenní hygieně pak slouží koupelna se sprchou, umyvadlem a toaletou. 

Vzhledem k celkovému rozpočtu si většinu kusového nábytku majitelé vybírali po předchozí konzultaci sami – například nábytek do jídelny apod.

Realizace 2021 

Kompletní rekonstrukci zajišťovala firma stavba&design.

Většina fotografií: Pavel Růžička, doplněné fotkami Ivany Volkové

Ing. arch. Ivana Volková